Ohjeita vainajan omaisille

Kuolemantapauksen satuttua on surunkin keskellä ryhdyttävä käytännön toimiin mm. hautaamisen järjestämiseksi. Käytännön järjestelyissä teidän on helpointa kääntyä joko valitsemanne hautaustoimiston tai vainajan kotiseurakunnan puoleen. Hautaustoimiston ei tarvitse sijaita vainajan kotikunnassa ja hautausjärjestelyt voidaan aloittaa välittömästi henkilön kuoltua.

Arkut ja uurnat

Kuvasta painamalla pääset arkut ja uurnat sivulle ja edelleen katselemaan arkku- ja uurnakuvastoja. Autamme mielellämme arkun ja uurnan valinnassa.
Usein kysytty kysymys on, kumpi on ekologisempi puu vai pahvi ? Puun matka metsästä arkuksi tai uurnaksi on lyhyt, mutta sen matka pahviksi on melko pitkä ja matkalla on paljon kemiallisia prosesseja.

Puu voidaan polttaa, samoin pahvi, mutta jos arkku tuhkataan, tuottaa puu enemmän ja pidempään tarvittavaa lämpöä ja säästää siten uusiutumatonta energiaa, jota tuhkauksessa tarvitaan. Haudattuna pahvi hajoaa nopeammin, mutta toisaalta ei puuarkulla tai -uurnallakaan mikää kiire ole, se hajoaa luontoon aikanaan.

Kaikki hautajaisjärjestelyt alusta loppuun, tai yksittäisinä tuotteina ja palveluina